Lpgyi Ruhsata İşletme

LPG' yi RUHSATA İŞLETME PROSEDÜRÜ

1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve GARANTİ belgesi alınacak.

2. Bulunduğunuz yerdeki Araç vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alınacak. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. 

3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO (Makine Mühendisleri Odası) sızdırmazlık birimine gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak.

4. Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız. (Bunu sigortacıya söylerseniz yardımcı olurlar) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

5. Araç Vergi dairesine yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini Karayolları Araç Muayene İstasyonunda yaptıracaksınız. İstasyonda EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

6. Trafik Tescil Bürosuna giderek, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız..

7. Aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak..

Şimdi elinizde "lpg projesi, fatura, garanti belgesi, sızdırmazlık raporu (ya da ruhsatı), EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" var.
Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.

8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Trafik Tescil Bürosuna gidip evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, ya da ertesi gün yeni ruhsatımızı alıyoruz.
 



LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.
 



ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİ
Araç Devir İşlemlerinde İstenilen Belgeler
• Noter Satış Senedi
• Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
• Trafik Sigortası Poliçesi
• Trafik ve Tescil Belegeleri
• Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi asli veya Noter tasdikli örneği.
• Vergi Numarası (Alıcının)
• Plakalar TR. rumuzlu değil ise plakalar değişecek
• Vekalet (Kişi işlemi kendisi takip ediyorsa vekalet gerekmez)

Not: Tescilli araçları satın veya devir alanlar gerekli belgeleri sağlayarak ilgili Tescil Kuruluşunda 1 ay içinde adlarına Tescil Belgesi almak zorundadırlar

Araç Şirket Adına Kayıtlı İse Ayrıca Aşağıdaki Belgelerde Eklenecektir:

• Sicil Tasdiknamesi
• İmza sirküleri
• Sirket yetkilisi veya vekili